Чим корисний ананас

Статьи

У багатьох ананас, завдяки здатності запускати метаболічні процеси і спалювати жир, асоціюється з схудненням і стрункістю. Але це далеко не єдині корисні властивості тропічного фрукта.

Зміцнення імунітету

М’якоть ананаса багата на вітамін С, який необхідний для підтримки імунної системи організму. Щоб отримати добову дозу вітаміну, достатньо з’їсти одну порцію фрукта (близько 250 г).

Або ж можна випити склянку натурального фрешу. Знаючи здатність цього плоду спалювати жир і враховуючи ціни на ананасовий сік, можна і потрібно включати цей напій у свій раціон на постійній основі.

Вітамін С корисний не лише для імунної системи, але й для шкіри, оскільки бере участь у синтезі колагену. Як наслідок — шкіра довше залишається пружною і еластичною.

Також плід багатий на фенольні кислоти та флавоноїди. Ці потужні антиоксиданти ефективно очищують організм від вільних радикалів. Завдяки цьому вдається уповільнити процеси старіння і попередити розвиток деяких хронічних захворювань.

Джерело енергії

Для росту м’язів, а також відновлення м’язових тканин необхідні амінокислоти лейцин і валін, які містяться в ананасі. Тому після ефективного спортивного тренування або ж після важкої фізичної роботи рекомендується вживати в їжу свіжу м’якоть тропічного плоду.

Користь для травної системи

Ананас, як і більшість фруктів, є джерелом клітковини. Унікальна властивість плоду — він містить не лише розчинну, але й нерозчинну клітковину, яка допомагає нормалізувати травні процеси і очищує кишківник від калових мас.

У чому ще плюс додавання клітковини в щоденний раціон? Вона сприяє очищенню судин від холестеринових бляшок та є ефективною профілактикою багатьох серйозних захворювань.

Зміцнення кісток

Усі звикли вважати корисними для кісток продукти з високим вмістом кальцію. Це дійсно так, але для збереження міцності кісткової тканини потрібен також магній. Саме цей елемент міститься в м’якоті тропічного плоду.

Особливо магній необхідний організму людини в момент відновлення або росту кісток. Тому дітям та пацієнтам з переломами кінцівок у вітамінний кошик обов’язково потрібно додавати свіжий або консервований ананас, натуральний сік.

Магній також потрібен для нормального формування м’язів. При нестачі елемента в організмі можуть виникати м’язові спазми, судоми, головний біль.

Чому фрукт допомагає схуднути

В ананасі міститься унікальний фермент бромелайн, який має виражений протизапальний ефект і здатен розщеплювати білки.

Тому навіть ситний обід, запитий склянкою соку ананаса, не завдасть шкоди фігурі. Купити смачний і корисний напій можна на сайті онлайн-маркету Маудау.

З огляду на те, що ананас рідко провокує прояви алергії, пригощати фруктом можна навіть дітей віком від 1 року.

Оцените статью
Все о детях для папы и мамы от рождения до школы